Hazır Web Site Şablonları

Hazır Web Site Şablonları
Hazır web site şablonları sitenizi tasarlarken ufkunuzu açacak işinizi kolaylaştıracak araçlardır. Tasarlanmış olan şablonları indirip bilgisayarınızda düzenleyerek kendi istediğiniz şekle dönüştürebilir yada olduğu gibi kullanabilirsiniz. Web site şablonları indirebileceğiniz siteler aşşağıda verilmiştir. Burdan şablonları indirebilirsiniz.
oswd.org
textplates.com
freewebtemplates.com
openwebdesign.org
freewebsitetemplates.com
flashtemplatestore.com
Template (Şablon) Nasıl Kullanılır
Bedava şablon veren sitelerden şablonu bilgisayarınıza indirdikten sonra kullandığınız tasarım programıyla index dosyasından düzenlemeye başlayabilirsiniz yada images (resimler) klasöründeki resimleri ikonları kullanarak kendinz yenibir tasarım yapabilirsiniz özellikle photoshop kullanmayı bilmeyen kullanıcılarımızın şablon kullanmalarını tafsiye ediyoruz bu sayede siteniz estetik bi görünüşte olacak ve profesyönel gözükecektir

Hosting Nedir?

Hosting Nedir?
Alınma amacı ne olursa olsun, satın aldığınız alan adınıza ( domain ) hazırladığınız web sayfalarını yüklemek için bir başka deyişle, insanlar sizin sitenizin adını browserinin adres çubuğuna yazdığı zaman hazırladığınız sayfaların görüntülenmesi için o sayfaların bir yerde yüklü olması gerekir.

Neden mi ? Çünkü sizin adınıza 24 saat boyunca ziyaretçilerin uğrayabilmesi için bir depo vazifesi gören yere ihtiyacınız olacak. İşte internette bu depo vazifesi gören işlemin adı hosting (barındırma)' dır. Sürekli internete açık olan yerler sayesinde siteniz günün her saatinde ziyaret edilebilir.
VERİLECEK ALANIN BOYUTU
Diğer maddelere de göz atacak olursak; size verilecek alan boyutu (kaç megabayt ) ücrete göre de değişiklik göstermektedir. Siz konusuna göre hazırlayacağınız sitenize ne kadarlık bir alan gerekli ise o oranda hosting alanı talep edeceksiniz. Geniş kapsamlı ve içeriği fazla bir site düşünüyorsanız sitenize verilecek alanın boyutu da büyük olması gerekir. Verilecek alan iki açıdan önemlidir; birincisi daha öncede ifade ettiğimiz gibi hazırlanacak sitenin boyutu açısından, ikincisi ise e-mailler açısındandır. Çünkü yapılan tasarımla beraber verilen E-maillerde aynı alanı paylaşır. Eğer verilen hosting alanı küçük ise belli bir süreden sonra mail trafiğinde sorunlar ortaya çıkabilir
SERVER DESTEĞİ
 Web hostingde bir diğer önemli nokta da kullandığınız program ve veritabanının kiraladığınız Server'ın desteklemesidir. Günümüzde artık internet siteleri tanıtımın yanında hazırlanan dinamik formlar sayesinde daha farklı işlevleri de (İş başvuru formları, talep formları, kredi kartı ile satış gibi) yerine getirmektedir. Bu tür formların hazırlanması özel programlama dilleri (ASP, PHP, SQL gibi) ile yapılmaktadır. Örneğin ASP destekli bir sitenin çalışabilmesi için sitenin server tarafında ASP ile yapılmış formları destekleyen programların kurulu olması

Domain Nedir ?

Domain Nedir ?

Domain (alan adı) sizin, yada sahip olduğunuz şirketin İnternetteki kimliğidir. İnternette yer almak için baş vurduğunuzda size bir İnternet protokol numarası verilir. Buna IP Adres (İnternet Protokol adres) denilmektedir. İnternetteki her bilgisayarın bir IP adresi vardır. Diğer bir bilgisayarla bağlantı kurabilmek için karşı bilgisayarın IP adresinin tanınmış olması gerekir. Örnek IP adresi 213.144.111.115 ’tir. İnternetteki diğer bilgisayarlar, sizi bu IP numarası sayesinde bulurlar. Domain ise bu numaranın sadece bir görüntüsüdür. Yani Siz browserinizin adres çubuğuna IP numaralarını yazmak yerine O IP numaralarının kodlandığı domainler i yazarak istediğiniz siteye ulaşırsınız. Domain bu anlamda hafızada kalması zor olan IP numaralarının daha kolay kullanımını sağlar. Kısaca özetlemek gerekirse domain IP adreslerinin harfler şeklinde kodlanmasıdır.Alan adınızın uygun, kolay ve hatırlanabilir olması önemlidir. Sahibi bulunduğunuz firmanız, tanınmış olan soyadınız, markanız için halen alan adı almadıysanız bunu en kısa zamanda gerçekleştirmenizi öneririz. Günümüzde birçok firma bunu zamanında yapmadığı için ya çok yüksek meblağlar ödeyerek isimlerini almak, ya da çok farklı ve uygun olmayan isimler altında firmalarını İnternete açmaktadır.
Uluslararası domainler
Bu tip domainler ABD’den ICAAN konsorsiyumuna kayıtlı firmalardan alınır. Bu domainler de ilk başvuran alır kuralı geçerlidir. Bu ne demektir? Bu şu demektir. Size veya firmanıza uygun bir domaini sizden önce herhangi birisi başvurmamışsa üzerinize kayıt edebilirsiniz. Şayet alınmışsa; ya alan kişi ile irtibat kurup yüksek meblağlar ödeme durumunda kalırsınız yada farklı bir isimde yeni bir domain alırsınız. Bu domainlerin diğer bir özelliği de kayıt sırasında herhangi bir belge istenmemesidir. Bundan dolayı günlük hayatta kullandığımız kelimelerden, şehir ve bölge adlarına, sektörel terimlerden, ünlülerin adlarına kadar her şey domain olarak kaydedilmektedir. Neden kaydediliyor diye aklınıza bir soru geldiyse cevabı şu; bütün bu domainler ilerde lazım olur düşüncesi yüzünden kaydedilmektedir. Yani ilerde çok para eder düşüncesi ile. Uluslar arası domainler uzantılarına göre de sınıflandırılır; en çok bilinen uzantılar .com,.net, ve .org’dur.
Coğrafi veya yerli domainler
 Bu domainler de uluslar arası domainler gibi aynı uzantılara sahiptir. Aralarında ki farka gelince. Bu domainler de tescil edildikleri ülkenin internet takısı domainin sonuna gelir. Örneğin domaini Türkiye’den almışsanız domainin sonuna Türkiye’nin internetteki uzantısı .tr eklenir. Bu domainlerin tescil işlemlerini Türkiye’de ODTÜ yürütmektedir. Yerli domainlerde ilk başvuran alır kuralı geçerli değildir. Ayrıca ODTÜ kendisine verilen yetkiyle com.tr, k12.tr ve gen.tr uzantılarında domainde tescil etmektedir.

FTP PROĞRAMLARI İNDİR

FTP PROĞRAMLARI İNDİR
FileZilla
FileZilla birçok özelliği bulunan küçük ama oldukça güçlü bir FTP istemcisidir. Tüm bağlantı bilgileriniz ile uzak sunucuya yaptığınız giriş bilgilerinizi Internet Explorer tarzı bir arabirim ile gösterebilir ve kaydedebilir.

FileZilla programı güvenlik duvarı (firewall), proxy bağlantıları, SSL ve Kerberos GSS güvenliğini destekler. Ayrıca bağlantıyı açık tutma özelliği, otomatik Asci/Binary transferi desteği ve diğer onlarca gelişmiş yardımcı aracı ile hem amatör hem de profesyonel kullanıcılar için çok özellikli bir FTP istemcisi görevini başarıyla yapabilir.
CuteFTP Professional (30 gün kullanım kısıtlamalı)
CuteFTP Professional, dünyaca ünlü File Transfer Protocol (FTP) yazılımıdır. Her türlü verilerinizi, dosyalarınızı, dökümanlarınızı hızlı ve güvenli bir şekilde sunucunuza transfer (upload/download) edebilmeniz için geliştirilmiş olan CuteFTP Professional, kuşkusuz lider dosya transferi programıdır.
FireFtp
Firefox tarayıcısının ftp için yazılmış eklentisi. Bu eklentiyi çalıştırabilmek için Firefox'un bilgisayarınızda kurulu olması gerekmektedir.
Blaze Ftp
Güzel bir Ftp transfer programı. İki tarafa bölünmüş pencere sistemi. Yani Local ve FTP kısmı. Dosyalarınızı sürükle bırak şekliyle atabilir ya da alabilirsiniz. Kullanması ve Arabirimi çok kolay. Ftp bağlantısı ile ilgili açıklayıcı bilgiler sunuyor. Bağlantı hızı diğer FTP'lere göre biraz yavaş ama kullanışlı olmasından kazanıyor. ve firmanın kararı ile artık program ücretsiz!!!

HTML EDİTÖRLER İNDİR

HTML EDİTÖRLER
Html editör programları sitenizin sayfalarını oluşturmakta kullanacağınız programlardır. Bu programlar sayesinde site oluşturabilir, sayfalarına yazı resim video ekleyebilirsiniz. Bulduğum bu programları kullanıcıların değerlendirmelerine, beğenme oranına göre dizmeye çalıştım. Bunlar dışında kullandığınız ve kullanımı kolay olan html editör varsa lütfen bizimle paylaşın.
En çok tercih edilen html editördür. Sayfadaki Free Trial linkine tıklayıp, ücretsiz üye olarak deneme sürümünü indirebilirsiniz.
NVU Front Page tarzında bir html editörüdür. Front Page'e çok benzemektedir. Açık kaynak kodlu ve tamamen ücretsizdir. Kaynak kodları sitesinde mevcuttur. Nvu Türkçe yamasını indirmek için tıklayın
Namo WebEditor Suite
Program stil olarak frontpage tarzı tasarıma olanak sağlamasına rağmen kesinlikle frontpage programından daha detaylı, kullanışlı ve kolaydır.
HotHTML, Microsoft Frontpage tarzında bir HTML editörüdür.
Web Page Maker (15 gün kullanım kısıtlamalı)
Web Page Maker ile HTM ve HTML formatındaki sitelerinizi yapmaya hemen başlayabilirsiniz. Editörün kullanımı çok kolay ve pratiktir. Editörle birlikte sayfanıza kolayca JavaScript ekleyebilirsiniz.
Arachnophilia bir html düzenleme aracıdır. Program ayrıca php, asp, cgi dillerinide desteklemektedir. Pek çok özelliği sayesinde html kodları ile uğraşırken işinizi kolaylaştıracaktır. Özellikle html kodlarını farklı renklerde yazarak kod karışıklığının önüne geçmesi programın artılarından.
 
Kendinizin veya firmanızın internet sayfalarını oluşturmak istiyorsunuz ancak HTML konusunda bilgili değilsiniz. O zaman MoreMotion Web Express tam size göre. Deneyin ve diğer editörlere olan üstünlüklerini kendiniz görün. MoreMotion Web Express HTML bilgisine sahip olmayan kullanıcıların bile web siteleri ve sayfalarını geliştirebilmelerine olanak sağlayan kolay kullanımlı ve üstün niteliki bir web editörüdür.
Site yöneticileri için harika bir HTML editörü. Programın ile yaklaşık 25000 civarı hazır grafik, 175 tane JavaScript ve DHTML örneği, HTML kod kontrol aracı gelmektedir. Uluslararası alfabeyi desteklediği gibi bunun sayesinde gelen bir StyleSheet editör ile web sitelerinize kolayca CSS2 kodları ekleyebilirsiniz.
Bu program kodları değiştirebilen bir HTML editörüdür. Daha önce bu program web sitelerinda ücretli veriliyordu fakat şimdi ise size bu programı ücretsiz sunuyor. Bu uygulamanın bir ara yüzü bulunuyor. Bu arayüz resim eklemenize ve metin girmenize yardımcı oluyor.
Kolay ve güçlü yapımı ile web site hazırlama metin editörüdür. Bu program ile sitenizin web sayfalarını oluşturabilir, düzeltebilir, görüntüleyebilirsiniz. Son teknoloji kodları ile hazırlanmış olan program birçok özelliği ile profesyonel kullanıcılara da hitap etmektedir.

PHPBB İNDİR

PHPBB İNDİR
Phpbb forum sayfasını kurmak için gereken dosyaları indirip hostinginize göndermeniz gerekiyor. forumunuzu kurduktan sonra yönetici girişi yapıp yönetebilir temalar yükleyip tasarımınızı düzenleyebilirsiniz
Phpbb Tam Paket İndir
phpBB 3.0.10 [ Tam Paket ]phpBB İndir phpBB İndir
phpBB 3.0.10 [ Sadece Değişecek Dosyalar ]phpBB İndir phpBB İndir
phpBB 3.0.10 [ Yama Dosyaları ]phpBB İndir phpBB İndir
phpBB 3.0.10 [ Kod Değişiklikleri (3.0.9'dan3.0.10'a)]*phpBB İndir phpBB İndir
phpBB 3.0.10 [ Oto. Güncelleme Paketi (3.0.9'dan 3.0.10'a) ]phpBB İndir phpBB İndir
PhpBB Türkçe Dil Paketi Yüklemesi
phpBB için Türkçe dil dosyalarını alttaki "İndir" resmine tıklayarak indirebilirsiniz. Daha sonra indirdiğiniz sıkıştırılmış zip dosyasını açarak, herhangi bir FTP programı yardımıyla web sunucunuzdaki phpBB dosyalarınızın bulunduğu ana dizine gönderin. Gönderme işlemi tamamlandıktan sonraYönetim Kontrol Paneli'nize gidin ve üst menüdeki Sistemsekmesinin altından Dil Paketleri bağlantısını seçin. Bu sayfadan uygun olan Türkçe dil paketini seçerek kurulumu yapabilirsiniz.

JOMLA İNDİR

JOMLA İNDİR
Jomla ile site kurmak için gereken dosyaları indirin. İndirdiğiniz dosyaları sitenize yolladıktan sonra sitenize girdiğinizde kurulum sayfasını göreceksiniz gerekli adımları izleyip kurulumu tamamladıktan sonra kullanıcı adı şifrenizle giriş yapıp sitenizi düzenlemeye başlayabilirsiniz
Jomla Tam Paket İndir
Joomla 1.5 için kurulum ve türkçe dil dosyalarını bu bölümde bulabilirsiniz, ancak daha yeni sürüm olan 1.7 sonrasında çıkan 2.5.2 sürümüde mevcuttur, sunucunuz destekliyorsa 2.5 sürümü kurmanızı tavsiye ederiz.
Jomla Dil Paketini İndir
Jomla Güncelleştirmelerini İndir
Joomla! proje takımı, Joomla! 2.5.4 sürümünü indirmeye sundu. Bu bir güvenlik sürümüdür ve acilen bu sürüme güncelleme yapmanız gerektirir.
Joomla proje Ekibinin amacı, düzenli ve sık güncellemeleri Joomla kullanıcılarına sunmaya devam edecektir. Joomla

JOMLA NEDİR

JOMLA NEDİR
Jomla kendi hostinginizde blog mantığıyla site kurmanızı sağlayan bi yazılımdır dosyalarını sitenize yolluyorsunuz ve sitenize girdiğinizde kullanıcı adı şifre girip yönetim paneline giriyorsunuz ve sitenizi internet üzerinden kurmaya başlıyorsunuz bilgisayar ve internetin olduğu heryerden sitenizi düzenleyebilirsiniz ayrıntılı kurulum için kurulum sayfamıza bakınız