Hosting Nedir? & Limitler

Hosting Nedir?
Hosting, kelime anlamı olarak ev sahipliği yapma, barındırma anlamına gelir. Web hosting ise web sitelerinin sürekli ve yüksek hızda internet erişimi olan bilgisayarlarda depolanmasına denir. Web siteleri bu bilgisayarlarda depolanarak internet kullanıcılarının siteleri ziyaret etmeleri sağlanır. Biz de bir hosting hesabı açıp sitemizi yollayacağız ama öncelikle yüzlerce hosting paketi içerisinden bir seçim yapmamız gerekecek. Çünkü her hosting hesabı aynı özelliklerde ve sitemizin ihtiyacını karşılayacak özelliklerde olmayabilir. Hosting hesaplarında çeşitli kotalar veya sınırlamalar olur. En önemli kısıtlamalar web alanı ve bandwidthdir.
Limitler
Web Alanı: Hosting paketlerinin alanı sınırlıdır. Örneğin 200 mb limiti olan bir hosting hesabına 300 mb boyutundaki web sitesini gönderemezsiniz.
Bandwidth: Sitemizden bir ayda download edilebilecek dosya boyutudur. Limitli ADSL paketlerindeki kota ile aynı şeydir. Örneğin 4 gb limitli adsl paketini kullanan bir kişi bir ayda 4 gb dosya indirebilir. Bu limiti aştığında fazladan para öder. Bandwidth ise indirme yerine gönderme boyutuna sınırlama getirir ve bu limit aşıldığında sitemizde Bandwidth Limit Exceeded hatası verir ve sitemiz açılmaz.
Bunlara ek olarak ücretsiz hosting sitelerine özgü bazı kotalar vardır. Bunlar ise genel olarak:
Dosya Boyutu: Sunucuya göndereceğiniz en büyük dosya boyutunu belirler. Örneğin dosya boyutu limiti 5 mb ise 6 mb büyüklüğündeki dosyayı sunucunuzda yeterli yer olsa bile gönderemezsiniz.
PHP Send Mail: Bazı bedava hosting paketlerinde mail gönderme fonksiyonu kapalıdır. Bu hosting paketlerinde forum kurarsanız, üyelere gönderilmesi gereken aktivasyon maili gönderilemez.